Revista Medicina Materno Fetala
Cautare: Cauta articole medicina
Abonare: Abonare articole medicina ginecologie
Centrul Medical Promed System
Articole medicina reproducere asistata
Articole inseminare in vitro

Ultimele articole


Partener oficial

Articole medicina obstetrica si ginecologie
Centrul Medical Promed System
 

Nutritie » Nutritia ortomoleculara

GRIPA PORCINĂ (A/H1 N1), cea sezonieră şi celelalte viroze respiratorii

În anii ’60, eminentul Prof. Dr. Linus Pauling (dublu Laureat al Premiului Nobel) definea unul dintre principiile nutriţiei ortomoleculare. Astfel: „ ... nutriţia ortomoleculară înseamnă conservarea sănătăţii optime sau tratarea afecţiunilor prin modificarea concentraţiilor substanţelor care se găsesc în mod normal în compozitia organismului...”.

Sucul de grâu verde încolţit – aliment sau supermedicament?

La sfârşitul anilor ’70, după studiul a cei peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în grâul verde încolţit, Dr. Erp – Thomas (reputat cercetător în nutriţia clinică) a lansat cu ocazia articolului „A New Concept in Diet” (din „Rising Sun Publication” – Boston/ SUA), ipoteza cum că iarba verde provenită din încolţirea grâului (grâul verde încolţit) reprezintă „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”. Dr. Erp – Thomas susţinea că, bagajul micronutriţional a 3 litrii de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio.